Ceremony: de rituelenplanner

 ‘Seidr, het Noordse pad - werken met magische en sjamanistische sporen in Noordwest-Europa’

 

Linda Wormhoudt

408 pagina"s, geïllustreerd

ISBN: 9789077408742

€ 39,50

Er zijn veel mensen zo dom,   ze geloven slechts in dat wat ze zien met eigen ogen, dat wat ze horen met eigen oren. Ze geloven slechts dat wat men kent. Ze geloven niet in de raad van de Oudsten, of in de kracht van helden en niet in seidr, huklaraskap, de kracht van de geest. Niet in de krachtige toverij, fjölkynngi. Seidkona’s, seidhmadrs, bewegers van de elementen, zoals Odin het kon, en zij die het leerden van hem.

proloog van Gongu Hrolfs saga

 

 

Het is tijd. Tijd om te kijken naar de spirituele gebruiken van onze Europese voorouders, hun wereldbeeld, hun rituelen, hun goden. In de grond onder onze voeten huist kennis over hen, in het landschap woont nog de oude magie. Noordwest-Europa is een schatkist vol wijsheid en die schatkist staat open voor hen die zich willen verbinden met hun wortels en met het land.

Met haar boek ‘Seidr, het Noordse pad’ zet sjamaniste en rituelenbegeleidster Linda Wormhoudt die schatkist vol wijsheid wagenwijd open. Tijdens de presentatie zal ze vertellen hoe ze ertoe is gekomen zich te verdiepen in seidr en de twee sporen die ze daarbij heeft gevolgd. Enerzijds verzamelde ze de schaarse informatie over seidr die nog te vinden is in de Noordse proza, de historische bronnen en de archeologische informatie. Anderzijds deed ze onderzoek door ritueel, experimenteel en veldwerk op sacrale plaatsen in Noorwegen, Lapland en Nederland. Deze aanpak heeft geleid tot een veelzijdig boek met zowel historisch bronmateriaal als persoonlijke ervaringen met en verslagen over oeroude rituelen en nieuwe spirituele wegen.

 

 

TerugVerder